Stoltenberg: - Kjente ikke til Balstad-lån

Jens Stoltenberg var næringsminister da LO-nestleder Jan Balstad fikk det omstridte SND-lånet. Flere politiske parti krever en gransking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårsdagens Brennpunkt-avsløring skapte høye politiske bølger i dag.

- Jeg har aldri vært med på noen behandling av saken, og derfor har jeg heller aldri lagt politisk press på noen, sier Stoltenberg til NTB.

Venstres Lars Sponheim antydet tidligere i dag at lånet ble gitt etter politisk press.

- LOs nestleder Jan Balstad har gitt ny mening til begrepet å være i koma, raljerte Sponheim i spørretimen.

Høyres Per-Kristian Foss sier til NRK at han synes saken lukter av kameraderi. KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland stiller seg også kritisk til SNDs rolle. Fremskrittspartiets Vidar Kleppe krever at næringsminister Grete Knudsen setter i gang en gransking.

- Næringsministeren har bedt om å få alle kort på bordet. Dette er jeg helt enig i, sier Stoltenberg.

Han vil finne ut om det har skjedd noe som strider mot regelverket, eller om regelverket er utilstrekkelig.

I Brennpunkt-programmet gikk det fram at et selskap der LO-nestleder Jan Balstad var styreformann, fikk et lån fra SND (Statens Nærings- og Distrikts-utbyggingsfond) der Balstad også satt i styret.

Lånet på 2,7 millioner kroner ble gitt på falske premisser. Pengene ble gitt for å investere i maskiner ved et sagbruk i den russiske byen Oktjabrskij i Arkhangelsk.

Les mer om Balstad-avsløringa.

<B>I KOMA?</B> - LOs nestleder Jan Balstad har gitt ny mening til begrepet å være i koma, raljerte Venstre-leder Lars Sponheim i spørretimen.