Stoltenberg: - Mange år før Europa kommer ut av krisen

- Usikkerheten i Europa er redusert på kort sikt, sier statsminister Jens Stoltenberg etter valget i Hellas.

DYSTRE UTSIKTER: Statsminister Jens Stoltenberg sier Norge lever i et skjebnefellesskap med Europa. Derfor påvirker det oss når det går dårlig med Europa. Foto: Jacques Hvistendahl
DYSTRE UTSIKTER: Statsminister Jens Stoltenberg sier Norge lever i et skjebnefellesskap med Europa. Derfor påvirker det oss når det går dårlig med Europa. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det tok mange år for Europa å bevege seg inn i den økonomiske krisen. Og det kommer til å ta mange år før Europa greier å komme seg ut av krisen, sier Stoltenberg til NRK etter helgens valg i Hellas.

Nytt demokrati vant valget, men PASOK vil ikke inn i regjering uten at venstrealliansen Syriza er med, noe som kan bety fortsatt regjeringskaos i Hellas.

Statsminister Stoltenberg sier Norge lever i et skjebnefellesskap med Europa. Halvparten av det vi lager her i landet selger vi til våre naboland, først og fremst Europa. Derfor påvirker det oss når det går dårlig med Europa.

- En ting er den akutte krisen i Hellas, Spania og Portugal. Men vi ser også at i våre nordiske naboland i Sverige, Danmark og Finland er det høy arbeidsledighet og lav vekst. Og alt dette påvirker Norge, sier Stoltenberg.

(NTB)