Stoltenberg: - Norsk økonomi ved et vendepunkt

Ber oss motstå fristelsen til å bruke mye penger.

- HOLD IGJEN: Statsminister Jens Stoltenberg ber oss dempe pengebruken. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
- HOLD IGJEN: Statsminister Jens Stoltenberg ber oss dempe pengebruken. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er statsminister Jens Stoltenbergs beskrivelse av den økonomiske situasjonen i Norge ved starten av regjeringens budsjettkonferanse på Thorbjørnrud. Dette er en årlig tradisjon uansett regjering, og markerer den formelle starten på budsjettarbeidet for det påfølgende året.

Og like tro mot tradisjonen byttes dresser og kjoler ut med olabukser og genser. På VMs siste dag var det også flere av statsrådene som stilte i den offisielle VM-genseren.

- Norge går godt og er kommet seg gjennom finanskrisen bedre enn de fleste andre land. Nå er det viktig å holde igjen på pengebruken for å dempe presset på renten og sikre arbeidsplassene i konkurranseutsatte bedrifter, sa Stoltenberg før alvoret startet.

I vakkert vintervær sto han flankert av partilederen Kristin Halvorsen (SV) og Liv Signe Navarsete (Sp), sistnevnte svært godt fornøyd med at Ola Borten Moe er kommet med på regjeringslaget. Han kom til Thorbjørnrud på sin tredje dag som olje- og energiminister og opplyste at han hadde lest dokumenter omtrent sammenhengende fra lunsj og statsråd fredag.

- Dette blir ekstremt spennende. Mye står på spill, og jeg ser fram til dette med skrekkblandet fryd, sa Borten Moe da han ankom budsjettkonferansen med en bærepose struttende av ringpermer.

(NTB)