Stoltenberg: - Omskjæring er dobbelt kriminelt

Statsministeren sier han føler personlig ansvar for jenter som er blitt omskåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier han føler personlig ansvar for jenter som er blitt omskåret. Han kaller omskjæring for dobbelt kriminelt.

- Jeg føler et personlig ansvar for disse jentene. Vi skal ha stor toleranse for etnisk og kulturelt mangfold, men vi skal ha nulltoleranse overfor slike brudd på loven og menneskerettighetene som dette er, sier Stoltenberg til Dagsavisen.

Statsministeren har fått med seg sakene som er blitt vist på NRK den siste tiden, der det er kommet fram at 185 norske jenter er blitt omskåret i Nord-Somalia de siste årene.

- Å omskjære barnet sitt er totalt og fullstendig uakseptabelt. Det er dobbelt kriminelt. Det er et brudd på norsk lov, og det er et brudd på grunnleggende menneskerettigheter, sier Stoltenberg.

Han understreker at han har tatt opp omskjæring i en rekke taler, men at det er en problematikk han også trenger å lære mer om.

Statsministeren forstår at omskjæringssaker er vanskelig å etterforske, og viser til at ingen er blitt dømt i Norge i løpet av de elleve årene vi har hatt lov mot omskjæring. Han er ikke fornøyd med innsatsen som politiet, påtalemyndigheten og barnevernet har gjort hittil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer