Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg: - Oslo tingrett bestod testen

Statsministeren sier det norske samfunnet har håndtert rettssaken på en måte som det står respekt av.

 BESTOD TESTEN: Statsminister Jens Stoltenberg på Marienlyst etter domsavsigelsen fredag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
BESTOD TESTEN: Statsminister Jens Stoltenberg på Marienlyst etter domsavsigelsen fredag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Gitt at det ikke blir en anke legger vi ett kapittel bak oss. Men 22. juli vil leve med oss i mange år framover. Først og fremst for alle de som mistet sine nærmeste og alle som kommer til å leve med skader. Men også hele det norske samfunnet, sier Stoltenberg til NTB. — Håndteringen av de mest grusomme voldshandlingene Norge har opplevd i fredstid har skjedd på rettsstatens grunn på en verdig og ordentlig måte, sier Stoltenberg. Statsministeren vil ikke kommentere innholdet i dommen. — Denne saken har vært ført på rettsstatens grunn, noe som blant annet betyr uavhengige domstoler. Det innebærer også at politikere ikke skal mene noe om dommen, sier Stoltenberg. Han legger til at det har vært tungt for mange å høre grusomhetene fortalt på ny, men at det er nødvendig i et rettssamfunn. — I dag blir vi minnet om hvem 22. juli egentlig handler om; de som ble drept, de etterlatte og pårørende og de som er direkte berørt, sier statsministeren i en pressemelding. Han mener domstolen besto testen, og at det norske samfunnet har håndtert rettssaken på en måte det står respekt av.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media