Stoltenberg: - Trist med bløtkakekasting

Statsminister Jens Stoltenberg synes det er trist at enkelte grupper tyr til bløtkakekasting for å gi uttrykk for sine meninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg synes det er bedre om folk sier klart fra hva de mener. Denne kastingen er ikke ord og klar tale, men et simpelt virkemiddel som kan få uheldige konsekvenser, sa han i et møte med pressen i dag.

At han selv står på listen over potensielle bløtkakeofre tar han med et skuldertrekk. Om kremfaren innebærer skjerpede sikkerhetstiltak rundt statsministeren er et spørsmål politiet løpende må vurdere.

- Det er et problem at slik kasting av bløtkake kan bidra til større avstand mellom folkevalgte og folket. Det kan bety flere svarte biler, mer politi, større sikkerhetsoppbud. Det vil være synd, sa han.

Statsministeren synes bløtkakekasterne bruker unødvendige og uklare virkemidler. Verbale argumenter er bedre, og vil ikke kunne bringe med seg samme slags uheldige konsekvenser.

- I dag er det kort avstand mellom folkevalgte og folket, og det synes jeg er fint, sier Stoltenberg.

- Jeg går på gata og treffer folk, og prater med mange, enten jeg opptrer som statsminister eller i mer private sammenhenger. Det er veldig få land dette er mulig. Det er en kvalitet ved Norge som jeg setter pris på, sa statsminister Jens Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer