- Stoltenberg angrep oss først

Provosert Asker-russ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): I dag ble det kjent at russebussen til statsministerens sønn, Axel Stoltenberg, ble angrepet av sinte russ på Fornebu i går kveld.

Det skal ha vært russ fra Asker som gikk til angrep på Oslo-bussen Vintage. Flere ruter ble knust, og to russ havnet på sykehus.

Men Daniel Kolstad, sjef for Asker-bussen The Alley,
hevder at Vintage-russen angrep dem flere ganger først.


- Stjal kjegler
- Det har vært en del knuffing mellom bussene etter landstreffet på Lillehammer for to uker siden, da folk fra Vintage-bussen stjal bowlingkjegler fra oss, forteller Kolstad til Dagbladet.no.

- Vi gikk for å ta tilbake kjeglene, og det ble en del knuffing, men ingen slosskamp. Så hørte vi at de hadde alliert seg med opptil åtte andre busser fra Oslo som ville ta oss, forteller han.

Natt til søndag var Alley-bussen på Tryvann, da en stor gjeng andre russ gikk til angrep på dem.

- Politiet og vaktene måtte løpe inn for å stoppe dem. De var tre ganger så mange mennesker som vi var, sier han.


- Stoltenberg i spissen
I går kveld gjentok det hele seg da et stort antall russebusser var samlet på Fornebu.

- Noen av de andre hadde gått litt rundt, så vi var tre personer igjen på bussen. Det så ut til å være opp mot hundre personer som kom mot oss, med Vintage-folka og Axel Stoltenberg i spissen, sier Kolstad.

De låste dørene og ringte politiet, men angriperne kastet stein, og to ruter ble knust. Da politiet endelig kom, hadde angriperne dratt fra stedet. En del andre russ var kommet til, og mange var sinte på Vintage-russen, ifølge Kolstad.


Han sier at mens han og kameratene stod og snakket med politiet, løp opp omkring 100 andre russ mot Vintage-bussen for å ta igjen.

Vil anmelde

- Jeg tror ikke politiet så det, for vi stod på et litt annet sted. Vintage-bussen var alt på vei ut fra parkeringsplassen, sier Kolstad, som nå vil anmelde angrepet på bussen sin. Han syntes ikke det var en spesielt hyggelig opplevelse.

- Jeg følte meg ikke akkurat så tøff. Det er sykt feigt av dem å komme så mange, når de så at vi var så få. Hadde de kommet inn i bussen, hadde vi også havnet på sykehus, mener han.

Politiet i Asker og Bærum bekrefter at de var på Fornebu i går, i forbindelse med russebråk.

- Klokka 0250 fikk vi melding om at det var en amper stemning mellom russen som hadde samlet seg på Fornebu. Det viste seg å være en konfrontasjon mellom to russebusser, en fra Oslo og en fra Asker. Resultatet var ruteknusing og skadeverk på bussene, i tilegg ble to personer sendt til legevakta med kuttskader, sier Ola Kløvjan, operasjonsleder ved Asker og Bærum politidistrikt.

De har derimot ikke fått inn noen anmeldelse ennå, og vet ikke hvem som startet konfrontasjonen.


- Amper stemning
Politiet i Oslo har heller ikke loggført noen større hendelse på Tryvann forrige helg.

Markus Havig-Gjelseth, som er russepresident på Asker Videregående Skole, sto midt oppe i det hele da bråket startet for alvor på Fornebu i natt.

- Stemningen var svært amper og det hadde vært tilløp. Derfor var jeg i ferd med å gå tilbake til min egen russebuss, Godd Life, for å forlate stedet, da jeg så en folkemengde på kanskje 30 personer svinge i retning Vintage-bussen, sier Havig-Gjelseth, som blant annet så en russ hamre løs på vinduet til Vintage-bussen med knokejern.

Axel Stoltenberg har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag.

VISEPRESIDENT: Axel Stoltenberg, visepresident i russestyret i Oslo, skal ha vært med å å angripe Asker-bussen The Alley.