Stoltenberg avviser at han er for «myk»

Men unngikk spørsmål om han er en «hauk» eller «due» som NATO-leder.

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Jens Stoltenberg holdt sin første pressekonferanse for norsk presse NATOs hovedkvarter etter tiltredelsen som ny generalsekretær i dag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Jens Stoltenberg holdt sin første pressekonferanse for norsk presse NATOs hovedkvarter etter tiltredelsen som ny generalsekretær i dag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL/OSLO (Dagbladet): I ettermiddag leder Jens Stoltenberg sitt aller første møte i det Nord-Atlantiske råd som NATOs generalsekretær. I etterkant møtte han norsk presse utenfor NATOs hovedkvarter i Brussel.

NRK fikk lov til å stille spørsmål til Norges tidligere statsminister først, og Brussel-korrespondent Åse Marit Befring benyttet muligheten.

- Mange oppfattet deg kanskje som for myk i uttalelsene i dag?

- Jeg er ikke for myk. Jeg valgte riktige og balanserte formuleringer. Det er ingen motsetninger mot et sterkt NATO og et godt forhold til Russland, sier Stoltenberg.

Russland på agendaen Stoltenberg kunne ikke diskutere dagsorden på dagens møte med pressen, men sier at temaer som Russland og situasjonen i Midtøsten ble tatt opp.

Stoltenberg pekte på at Russlands brudd på folkeretten skapte usikkerhet i resten av Europa og for NATO-medlemsland. På spørsmål fra Aftenposten om når han skal gå i dialog med Putin, svarte han:

- Ikke før Russland endrer sin adferd og slutter å bryte internasjonal rett. NATO har innstilt det praktiske og militære samarbeidet med Russland. Vi har fortsatt politisk dialog og samarbeid, men om og når det blir et møte med Putin, har jeg ikke tatt stilling til, sier den ferske NATO-sjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer