Stoltenberg bekymret over volden i Makedonia

Over 20 drept i kamper.

BEKYMRET: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BEKYMRET: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Generalsekretær i NATO Jens Stoltenberg beskriver voldshandlingene i Makedonia i helgen som alvorlige, og mener det internasjonale samfunnet må jobbe for stabilitet på Balkan.

- Det er en påminnelse om at situasjonen i Den tidligere jugoslaviske republikken Makedonia gir grunn til fortsatt bekymring. Det er alvorlige voldstilfeller vi nå har sett. Nå blir det viktig å få klarhet i bakgrunnen for hva som har skjedd, og hvorfor det har skjedd, sier Stoltenberg til NTB søndag kveld.

Åtte politifolk og 14 væpnede menn ble drept i kamper i byen Kumanovo nord i Makedonia i kveldstimene lørdag. Hendelsen skjedde etter at politiet gikk til aksjon mot en væpnet gruppe som hadde tatt seg ulovlig inn i Makedonia fra et naboland. Målet til den væpnede gruppen skal ifølge regjeringen ha vært å destabilisere landet.

- Det som nå skjer, er en påminnelse om å ikke glemme Balkan, og om at det internasjonale samfunnet må anstrenge seg for å bidra til stabilitet og demokrati i regionen, sier Stoltenberg.

Makedonia, også kjent som FYR Makedonia, er ikke medlem av NATO, men har i flere år vært søkerland. Strid om landets navn er hovedgrunnen til at landet ikke har blitt medlem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.