Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg ber om hastemøte i Stortinget

Hastemøtet kan bli avholdt allerede neste uke.

VIL TIL STORTINGET: Jens Stoltenberg vil gjerne komme til Stortinget for en muntlig redegjørelse etter at han i går mottaok kommisjonens nedslående rapport med kritikk av både ham selv og regjeringens manglende innsats for å forhindre terrorangrepet 22.juli. REUTERS/Anette Karlsen/NTB Scanpix
VIL TIL STORTINGET: Jens Stoltenberg vil gjerne komme til Stortinget for en muntlig redegjørelse etter at han i går mottaok kommisjonens nedslående rapport med kritikk av både ham selv og regjeringens manglende innsats for å forhindre terrorangrepet 22.juli. REUTERS/Anette Karlsen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 I går tok Jens Stoltenberg kontakt med stortingspresident Dag Terje Andersen og ba om å få gi en muntlig redegjørelse for Stortinget for hva regjeringen skal gjøre etter den knusende kommisjonsrapporten.

Stoltenberg vil så raskt som mulig redegjøre for hvordan regjeringen skal følge opp 22.julikommisjonens nedslående rapport. I det formelle anmodningsbrevet til Stortinget skriver statsministeren følgende:

- Jeg er beredt til å gi en redegjørelsen allerede for det inneværende Storting.

Dermed svarer han på Knut Arild Hareides ønske om en behandling av kommisjonens rapport før valget neste år. I Dagbladet i går advarte Hareide regjeringen mot å la kommisjonens rapport ligge til over valgkampen.

Kan bli neste uke
Hastemøtet kan bli utenfor ordinært Storting, og kanskje allerede til neste uke. Men ifølge stortingspresidenten jobbes det nå med å få til et møte så raskt som mulig.

- Ja, det er grunn til å tro at Stortinget trer sammen før Stortingets første ordinære møte i september. Men det er avhengig av hvor raskt det praktisk mulig er å innkalle folk. Når statsministeren sier han er klar til å redegjøre og Frps leder Siv Jensen sier hun ønsker det, forsøker vi å få til det. Men jeg kan ennå ikke bekrefte når det blir, sier stortingspresident Dag Terje Andersen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media