Stoltenberg ber om hastemøte i Stortinget

Hastemøtet kan bli avholdt allerede neste uke.

VIL TIL STORTINGET: Jens Stoltenberg vil gjerne komme til Stortinget for en muntlig redegjørelse etter at han i går mottaok kommisjonens nedslående rapport med kritikk av både ham selv og regjeringens manglende innsats for å forhindre terrorangrepet 22.juli. REUTERS/Anette Karlsen/NTB Scanpix
VIL TIL STORTINGET: Jens Stoltenberg vil gjerne komme til Stortinget for en muntlig redegjørelse etter at han i går mottaok kommisjonens nedslående rapport med kritikk av både ham selv og regjeringens manglende innsats for å forhindre terrorangrepet 22.juli. REUTERS/Anette Karlsen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 I går tok Jens Stoltenberg kontakt med stortingspresident Dag Terje Andersen og ba om å få gi en muntlig redegjørelse for Stortinget for hva regjeringen skal gjøre etter den knusende kommisjonsrapporten.

Stoltenberg vil så raskt som mulig redegjøre for hvordan regjeringen skal følge opp 22.julikommisjonens nedslående rapport. I det formelle anmodningsbrevet til Stortinget skriver statsministeren følgende:

- Jeg er beredt til å gi en redegjørelsen allerede for det inneværende Storting.

Dermed svarer han på Knut Arild Hareides ønske om en behandling av kommisjonens rapport før valget neste år. I Dagbladet i går advarte Hareide regjeringen mot å la kommisjonens rapport ligge til over valgkampen.

Kan bli neste uke Hastemøtet kan bli utenfor ordinært Storting, og kanskje allerede til neste uke. Men ifølge stortingspresidenten jobbes det nå med å få til et møte så raskt som mulig.

- Ja, det er grunn til å tro at Stortinget trer sammen før Stortingets første ordinære møte i september. Men det er avhengig av hvor raskt det praktisk mulig er å innkalle folk. Når statsministeren sier han er klar til å redegjøre og Frps leder Siv Jensen sier hun ønsker det, forsøker vi å få til det. Men jeg kan ennå ikke bekrefte når det blir, sier stortingspresident Dag Terje Andersen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer