- Stoltenberg bør ta sin hatt og gå. Han har ikke gjort jobben sin

Leif A. Lier mener både statsminister og politiledelse bør gå av etter 22. juli-kommisjonens knusende rapport.

VIL HA HODERULLING: Tidligere politietterforsker Leif A. Lier mener 22. juli-kommisjonens rapport roper på konsekvenser.
Foto: Espen Røst/Dagbladet
VIL HA HODERULLING: Tidligere politietterforsker Leif A. Lier mener 22. juli-kommisjonens rapport roper på konsekvenser. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leif A. Lier — i en årrekke Norges mest kjente politimann — krever at 22. juli-kommisjonens rapport må få konsekvenser.

I flere tiår var Leif A. Lier sentral etterforsker i store kriminalsaker. Lier har også mange års fartstid som leder i politiet. Han har vært sjef for antiterrorpolitiet i Oslo (Delta), og har også ledet arbeidet mot organisert kriminalitet og vold- og drapsetterforskningen i Oslo.

Nå tar han bladet fra munnen, og krever at 22. juli-kommisjonens rapport må få konsekvenser.

- Statsminister Jens Stoltenberg har ansvaret. Han må nå gå av. Stoltenberg må også få følge av toppledelsen i norsk politi, sier Leif A. Lier til Dagbladet.

- Åpenbart - Jeg har ikke lest rapporten, men fulgt nøye med på TV-sendingene og pressekonferansene. Det er åpenbart at det ble gjort en massefeil 22. juli i fjor. Også fra politiet side. Men spørsmålet er hvilke betingelser hadde tjenestemennene for å gjøre jobben sin?

Lier konstaterer at regjeringen med statsministeren i spissen ikke har lagt forholdene til rette for at politiet kunne utføre sin gjerning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer