Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg brøt skatteløfte

Lovet null skatteøkning for dem med inntekt på 430.000 kroner. Så kom statsbudsjettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Sjekk toppskatten din på et blunk, med db.nos toppskattkalkulator

  Under valgkampen ble daværende opposisjonsleder Jens Stoltenberg spurt av en statsansatt om de rødgrønne ville øke skatte- og avgiftstrykket for ham selv. I en e-post lovet Stoltenberg at dette ikke ville komme til å skje.

  Så sent som i mars i år ble Stoltenberg, som da var blitt statsminister, spurt av Aftenposten om han fortsatt sto ved sitt svar.

  - Jeg har ikke behov for å trekke det svaret der. Vi legger ikke opp til at vanlige lønnstakere skal betale mer skatt på lønn, svarte Stoltenberg.

  Men da statsbudsjettet kom sist fredag, viste det seg at regjeringen legger opp til skatteøkning for alle som tjener mer enn 400.000 kroner.

  - Det er et gedigent løftebrudd fra statsministeren personlig, mener Høyres nestleder og finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner.

  - Statsministeren må be om unnskyldning og beklage at han har bløffet. Om det er et stort eller lite beløp, er underordnet i denne sammenheng, sier Sanner.

 • Sjekk toppskatten din på et blunk, med db.nos toppskattkalkulator
 • Les også: Så mye øker skatten


  (NTB)

PRESSES PÅ SKATT ETTER STATSBUDSJETTET: Høyre reagerer på at statsministerens personlige løfter om skatt for personinntekter ikke gjelder etter at statsbudsjettet ble lagt fram forrige uke. Foto: Scanpix
PRESSES PÅ SKATT ETTER STATSBUDSJETTET: Høyre reagerer på at statsministerens personlige løfter om skatt for personinntekter ikke gjelder etter at statsbudsjettet ble lagt fram forrige uke. Foto: Scanpix Vis mer
<B>SANNER UT MOT STOLTENBERG: Høyres Jan Tore Sanner (t.h.) mener statsministeren bør unnskylde.