- Stoltenberg dikterte rammen på 975 millioner

Forhandlingene gikk på overtid for ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) hadde personlig satt taket på årets jordbruksoppgjør på 975 millioner kroner.

Det bekrefter flere kilder overfor Nationen.

Dermed forhandlet landbruksorganisasjonene på overtid i mer enn et døgn i tro og håp om at de kunne melke ut flere kroner enn det som var mulig. Grensen var nådd allerede ved fristens utløp.

Den øvre grensen blir av kildene forklart med hensynet til lønnsoppgjøret i andre grupper. I tillegg anså man en milliard kroner som en psykologisk grense det ville være umulig å bryte.

Rammen på 975 millioner kroner skal ha blitt fastlagt av regjeringen allerede forrige fredag. Da satte Jens Stoltenberg og hans stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ned foten og Senterpartiet måtte gi etter. Resultatet ble derfor 1,125 milliarder dårligere enn det kravet var på, men 255 millioner mer enn det første mottilbudet fra staten.

Men selv om Sp på kammerset ønsket mer penger, skålte partilederen og landbruksminister Terje Riis-Johansen (Sp) i champagne på Åslaug Hagas kontor onsdag kveld.

- Nå synes jeg folk skal glede seg over det beste oppgjøret på over 30 år, sa Haga til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer