Stoltenberg diskuterer IS med tyrkiske ledere nå

Frykter angrep langs Natos sørgrense.

HÅNDHILSTE: Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg sitter nå i møte med Tyrkias utenriksminister Mevlüt Cavusoglu. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
HÅNDHILSTE: Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg sitter nå i møte med Tyrkias utenriksminister Mevlüt Cavusoglu. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ANKARA (Dagbladet): Like før klokka 08.30 norsk tid ankom Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg det tyrkiske utenriksdepartementet i Ankara sentrum. Hele dagen er satt av til møter med Tyrkias øverste politiske ledelse, først ut er utenriksminister Mevlüt Cavusoglu.

Stoltenberg ga ingen kommentarer på vei inn til møtet, heller ikke om forhenværende Cuba-leder Fidel Castros kraftige bloggangrep på ham.

Nato-lederen, som tiltrådte i jobben for ei drøy uke siden, er kommet til Tyrkia for å diskutere forsvaret av landets sørgrense mot Den islamske stat (IS), som har framgang i Syria, rett sør for grensa. Nato har allerede utplassert et avansert antirakettsystem i sør, og Stoltenberg ønsker å høre de tyrkiske ledernes vurdering av trusselsituasjonen, med tanke på ytterligere Nato-støtte.

- Det er fare for rakettangrep fra Syria, derfor har vi utplassert et antirakettsystem, sa Stoltenberg til Dagbladet om bord på flyet fra Brussel til Ankara i går.

Seinere i dag skal Stoltenberg møte president Recep Tayyip Erdogan og statsminister Ahmet Davutoglu.