TAUS OM KANDIDATUR:  Jens Stoltenberg holdt tirsdag tale for Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo, men ville ikke snakke om NATO-jobb.Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
TAUS OM KANDIDATUR: Jens Stoltenberg holdt tirsdag tale for Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo, men ville ikke snakke om NATO-jobb.Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Stoltenberg er nå den eneste kandidaten til Nato-jobben

Italias tidligere utenriksminister Franco Frattini er nå ute av dansen, skriver Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frattini, som har blitt fremholdt som kandidat, er ikke lenger aktuell, skriver avisen, som viser til en rekke kilder med kjennskap til prosessen i NATO. Det finnes ikke andre kandidater enn Stoltenberg, opplyser kildene til Dagens Næringsliv.

Videre skriver avisen at NATO-ambassadørene skal møtes fredag for å enes om Stoltenberg som ny generalsekretær. Men trolig blir det ingen offisiell kunngjøring før utenriksministrene samles i Brussel neste tirsdag og onsdag, ifølge avisen.

Samtidig holder DN muligheten åpen for at prosessen med å velge ny NATO-sjef kan trekke ut som følge av at ett eller flere NATO-land kan bestemme seg for å se utnevnelsen i sammenheng med andre personkabaler eller interesser.

(NTB)