Tyrkia splitter NATO

Stoltenberg erkjenner: - Alvorlig uenighet i alliansen

Tyrkias kjøp av russiske luftvernsystemer og krigshandlinger mot kurdisk milits i Nord-Syria skaper alvorlig uenighet i NATO, erkjenner Jens Stoltenberg.

SKADEBEGRENSING: Tyrkias våpenkjøp i Russland og militære aksjoner i Nord-Syria splitter NATO. Det bekrefter generalsekretær Jens Stoltenberg. Forsvarsministermøtet i Brussel handler i stor grad om skadebegrensning, sier han. Foto: Francois Lenoir /Reuters
SKADEBEGRENSING: Tyrkias våpenkjøp i Russland og militære aksjoner i Nord-Syria splitter NATO. Det bekrefter generalsekretær Jens Stoltenberg. Forsvarsministermøtet i Brussel handler i stor grad om skadebegrensning, sier han. Foto: Francois Lenoir /Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brussel (Dagbladet): Stoltenberg satser på at forsvarsministermøtet kan bidra til å begrense skadene.

- Det er en alvorlig situasjon i Nord-Syria, først og fremst for mennesker som rammes, som mister livet eller blir tvunget på flukt.

Og jeg legger ikke skjul på at det er reell uenighet mellom NATO-land om håndteringen av situasjonen i Nord-Syria. Jeg undervurderer ikke et øyeblikk alvoret i den situasjonen vi er i, sier NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg til Dagbladet.

- Kampen mot IS ikke over

Kampen mot terror har vært en av NATOs hovedoppgaver de senere årene. Den nye, uoversiktlige situasjonen i Nord-Syria kan svekke kampen mot terror og gi IS grunnlag for å styrke seg.

Stoltenberg understreker at resultatene som er oppnådd i kampen mot IS, ikke må settes i spill.

- Vi må huske på at grunnen til at NATO-allierte, som USA, gikk inn i Nord-Syria, det var for å bekjempe IS. Og vi har greid å frigjøre alle de områdene som IS kontrollerte. Det fysiske kalifatet eksisterer ikke der lenger. Millioner av mennesker er frigjort. Det må vi ikke sette på spill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer