Stoltenberg får møte Obama i Det hvite hus

Etter å ha spurt fire ganger skal statsminister Jens Stoltenberg (Ap) endelig få komme til Det hvite hus.

TIL USA:  Statsminister Jens Stoltenberg skal ha spurt fire ganger om å få komme til Det hvite hus.Foto: Heiko Junge / Scanpix
TIL USA: Statsminister Jens Stoltenberg skal ha spurt fire ganger om å få komme til Det hvite hus.Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter å ha spurt fire ganger skal statsminister Jens Stoltenberg (Ap) endelig få lov til å komme til Det hvite hus og besøke USAs president.

- Obama har invitert Stoltenberg tilbake til USA, og besøket er bekreftet fra amerikanske myndigheter i Washington. Vi er i kontakt om en endelig dato, opplyser statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen ved Statsministerens kontor til VG.

Gass-møte Ifølge avisen viser dokumenter som er lekket til WikiLeaks og som VG har fått tilgang til, at både statsministeren og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) flere ganger har bedt om at Stoltenberg får et møte med presidenten på hans ovale kontor.

Den første henvendelsen fant sted allerede i 2007, mens George W. Bush var president. Da var det Støre som foreslo en mann til mann-prat i Det hvite hus. Anledningen ble foreslått til etter åpningen av Snøhvit og den første gassleveransen til USA.

Nobel-håp Knyttet til utdelingen av fredsprisen til Obama i fjor ble et nytt håp tent både hos Støre og Stoltenberg.

Støre tok opp ønsket om et møte i Det hvite hus på et møte med USA-ambassadør Barry White, under det White omtaler som en høflighetsvisitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer