- Stoltenberg fjernet Valla

- Du kan ikke ha en statsminister som har så liten autoritet, forklarer Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen hevder i sin nye bok at Jens Stoltenberg sørget for å få fjernet Gerd-Liv Valla som LO-leder.

Ifølge Dagbladet hevder Hagen at Jens Stoltenberg ville tapt valgene i 2007 og 2009 om Valla ble sittende og at dette var grunnen til at han fikk fjernet henne som LO-leder.

Les hele saken i dagens papirutgave.

- Jeg beundrer Jens Stoltenberg for hvordan han klarte å fjerne Valla som LO-leder, og forklarer hvordan det ble gjort og hvorfor, sier den tidligere Frp-formannen til Dagbladet.
Undergravde autoritet
Hagen hevder at Stoltenberg kunne ha stoppet Valla-saken i fødselen ved å be sin gode venn Kjetil Try, som er Ingunn Yssens eksmann, om å be sin tidligere kone om å stoppe saken. Hagen hevder at Valla undergravde Stoltenbergs autoritet.

- Du kan ikke ha en statsminister som har så liten autoritet. Hver eneste gang han hadde kommet med et politisk utspill ville han fått spørsmål: har du snakket med Gerd-Liv? Har du fått det godkjent av sjefen? sier Hagen.

Carl I. Hagen sier også at han ikke tror at Gerd-Liv Valla vil skrive den hele og fulle sannhet om saken i sin bok.

- Hennes kjærlighet til LO er så stor at jeg ikke tror hun skriver den hele og fulle sannhet, slik hun mener den er. Det vil nemlig kunne ramme bevegelsen, mener han.


Stoltenberg avviser
Jens Stoltenberg avviser Hagens påstander på det sterkeste.

- Fullstendig feil, sier han via sin statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen, og overlater øvrige kommentarer til partisekretær Martin Kolberg.

- Påstanden er uriktig og usann. Teorien om at vi skulle fjerne Valla for å vinne valg er det reneste sludder, sier Kolberg.

MØTTES: Gerd-Liv Valla og Carl I. Hagen fotografert under presentasjonen av Cappelens høstliste mandag. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
MØTTES: Gerd-Liv Valla og Carl I. Hagen fotografert under presentasjonen av Cappelens høstliste mandag. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer

Også Ingunn Yssen tilbakeviser påstandene i Carl I. Hagens bok på det mest bestemte.

- Det er en fornærmelse at Carl I. Hagen ser på meg som en nyttig idiot og et viljeløst redskap i hendene på menn som ville fjerne Valla, sier hun.

(NTB)