Stoltenberg fløy inn i sandstorm

Helikoptertur i Himalaya avbrutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et helikopter som fraktet statsminister Jens Stoltenberg måtte i dag gjøre vendereis etter å ha flydd inn i en sterk sandstorm i Nepal. Det melder Aftenposten.no.

Det ble målt 50 knop i kastene. 30 knop er maksgrensen, ifølge Aftenposten.

Stoltenberg skal ikke ha vært i fare, men Norges ambassadør i Nepal sier piloten snudde i siste sekund.

Statsministeren er på offisielt besøk i Nepal og skulle i dag besøke de store isbreene i Himalaya, for å se på effektene av klimaendringene.

- Det ristet skikkelig

- Først fløy et helikopter med norske journalister og sikkerhetsfolk, det klarte å lande som planlagt, forteller Dagbladets reporter Tore Gjerstad, som er med på turen. 

- Det ristet skikkelig, sier Dagbladets fotograf Jacques Hvistendahl.

Men helikopteret som fløy Stoltenberg tjue minutter senere fant det ikke forsvarlig å fortsette og måtte snu og lande i en landsby noen kilometer lenger unna.

MÅTTE SNU: Statsminister Jens Stoltenberg skulle etter planen besøke Annapurnaisbreen i Himalaya, men grunnet kraftig vind kom bare helikopteret med pressekorpset frem. Helikopteret med statsministeren returnerte til Katmandu. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
MÅTTE SNU: Statsminister Jens Stoltenberg skulle etter planen besøke Annapurnaisbreen i Himalaya, men grunnet kraftig vind kom bare helikopteret med pressekorpset frem. Helikopteret med statsministeren returnerte til Katmandu. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

- Jeg var ikke redd. Det var virkelig leit at jeg ikke kom frem, men det var nok best at piloten snudde i tide, sier Stoltenberg.

Etter noen timer fløy helikopteret med journalistene til landsbyen der statsministeren hadde landet.

- Det var vel like sterk vind da, men vi kom oss ned, sier Hvistendahl.

Her er det for sent

Stoltenberg snakket da om sine bekymringer for bresmeltingen i Himalaya.

- Her er det til dels for sent. Klimaendringene er i ferd med å forandre naturen og landsbysamfunnene. Her må det brukes mer penger på å tilpasse seg klimaendringene, sa Stoltenberg.

Han returnerte i morges til Katmandu og skal etter planen reise hjem til Norge i kveld..

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer