Stoltenberg gjør klimaframskritt i Davos

Jens Stoltenberg jobber i Davos for å forberede klimaavtalen i Paris i 2015. Nå lover storaktører å stanse hogst av regnskog.

MØTER POLITIKERE OG NÆRINGSLIVSTOPPER: Slik jobber FNs spesialutsending for klima, Jens Stoltenberg, i Davos for å legge grunnlaget for en best mulig klimaavtale i 2015. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
MØTER POLITIKERE OG NÆRINGSLIVSTOPPER: Slik jobber FNs spesialutsending for klima, Jens Stoltenberg, i Davos for å legge grunnlaget for en best mulig klimaavtale i 2015. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Jens Stoltenberg løper fra møte til møte og er vanskeligere å få tak i enn statsministeren. Som FNs spesialutsending for klima er jobben hans å forberede en så god klimaavtale som mulig på det avgjørende klimatoppmøtet i Paris neste år.

- Her treffer jeg mange mennesker som er avgjørende i klimaarbeidet. Jeg diskuterer med dem hvordan vi kan få øke mulighetene for en god avtale i Paris, men også hva vi kan gjøre på enkeltområder. Vi må handle mens vi forhandler, sier Stoltenberg.

Det har kommet gjennombrudd i Davos, sier Stoltenberg.

Stopper palmeolje fra regnskog Han har truffet FNs generalsekretær Ban Ki-Moon, lederen av Verdensbanken Jim Kim, EUs klimakommisær Connie Hedegaard, FNs klimaoverhode Christiana Figueres, Microsoft-gründer Bill Gates og Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius, som er ansvarlig for toppmøtet i Paris.

Men det er i møter med næringslivet at det har kommet konkrete framskritt foreløpig.

- Her i Davos har flere internasjonale selskaper varslet at de ikke lenger vil kjøpe palmeolje fra avskoget land. Det er veldig gode nyheter, sier den tidligere statsministeren til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer