IKKE GODKJENT: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal ikke ha godkjent at næringsminister Trond Giske ba kronprins Haakon om å bli med i en ny gruppe som skal gi råd om norsk næringsliv. Foto: ØRJAN F. ELLINGSVÅG
IKKE GODKJENT: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal ikke ha godkjent at næringsminister Trond Giske ba kronprins Haakon om å bli med i en ny gruppe som skal gi råd om norsk næringsliv. Foto: ØRJAN F. ELLINGSVÅGVis mer

- Stoltenberg godkjente ikke kronprinsverv

Skal ikke ha godkjent at Trond Giske ba kronprins Haakon om å bli med i en ny gruppe som skal gi råd om norsk næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal ikke ha godkjent at næringsminister Trond Giske ba kronprins Haakon om å bli med i en ny gruppe som skal gi råd om norsk næringsliv.

Ifølge VG er det sentrale kilder i regjeringen som opplyser dette.

Giske får nå kritikk fra sine partikollegaer.

- Jeg finner det helt unaturlig at noen fra kongefamilien skal involveres i rådgivning, det være seg overfor regjeringen eller overfor Arbeiderpartiet, sier nestleder Martin Kolberg i Aps stortingsgruppe.

- Dette er veldig spesielt og jeg kan ikke huske noe lignende. Kronprinsen er i kraft av å være tronfølger, også regent og møter regjeringen i statsråd. Det er hans rolle i vår konstitusjon, sier Marit Nybakk (Ap).

FÅR KRITIKK: Trond Giske får nå kritikk fra sine partikollegaer. Foto: HÅKON EIKESDAL
FÅR KRITIKK: Trond Giske får nå kritikk fra sine partikollegaer. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer

- Dette er som en oppgave i «Nytt på nytt», og det er kronprinsen som skal ut, sier næringspolitiker Else-May Botten (Ap). Hun mener det er greit at Giske får råd fra næringslivsledere. Kronprinsen har derimot ikke noe å gjøre i Giskes gruppe, mener hun.

Gruppens medlemmer skal ifølge mandatet «dele erfaringer og kunnskap om ulike utviklingstrekk for norsk næringsliv og næringsstruktur i et internasjonalt perspektiv». Gruppens første møte er 16. mars. (NTB)


UNATURLIG: - Jeg finner det helt unaturlig at noen fra kongefamilien skal involveres i rådgivning, det være seg overfor regjeringen eller overfor Arbeiderpartiet, sier nestleder Martin Kolberg i Aps stortingsgruppe. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
UNATURLIG: - Jeg finner det helt unaturlig at noen fra kongefamilien skal involveres i rådgivning, det være seg overfor regjeringen eller overfor Arbeiderpartiet, sier nestleder Martin Kolberg i Aps stortingsgruppe. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer