- Stoltenberg har mer grunn til å være irritert på Røkke nå

Røkke med mislykket «Valla-unnskylding», mener PR-eksperter.

PÅ AKER-DAGEN: Jenst Stoltenberg var på scenen sammen med Kjell Inge Røkke, Øyvind Eriksen og Simen Lieungh. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
PÅ AKER-DAGEN: Jenst Stoltenberg var på scenen sammen med Kjell Inge Røkke, Øyvind Eriksen og Simen Lieungh. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kjell Inge Røkke kom seint i går kveld med en unnskyldning til Jens Stoltenberg i form av et brev.

Han unnskylder ikke noe av innholdet i de omstridte Aker-transaksjonene, som nærings- og handelsminister Sylvia Brustad har uttalt seg svært kritisk om, men det faktum at Stoltenberg var invitert og deltok på Aker-dagen 2. april. Stoltenberg var på scenen sammen med Røkke, og skrøt uhemmet av Aker- styreformannen. Samtidig fikk han spørsmål om de nå så omstridte disposisjonene.

- Det var slett ikke en del av planen at han skulle behøve å forholde seg til - og kommentere - disse avtalene, heter det i brevet.Knapt en unnskyldning Men hvorfor kommer Røkke med denne unnskyldningen som ikke berører hovedpoenget i konflikten med staten?

- Det er knapt en unnskyldning, sier Elizabeth Hartman, PR-ekspert og daglig leder i PR-byrået Siste Skrik.- Effekten av det blir egentlig at Stoltenberg nå dras mer inn i saken. Han uttalte seg tross alt positivt om transaksjonene og det påpekes på nytt nå. En kan mistenke dem for at hensikten med unnskyldningen er helt motsatt; å vise at Stoltenberg var informert og positiv til transaksjonene, sier Hartman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer