NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har snakket med USAs påtroppende president Donald Trump. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har snakket med USAs påtroppende president Donald Trump. Foto: AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Stoltenberg har snakket med Trump

Første kontakt mellom Natos generalsekretær og USAs neste president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg har snakket med USAs påtroppende president Donald Trump.

Det melder Nato selv på sine egne nettsider.

Der framgår det at Stoltenberg gratulerte Trump med valgseieren og sa at han så fram til å jobbe med ham i tiden som kommer.

«Den valgte presidenten og generalsekretæren understreket begge to Natos varige betydning, og diskuterte hvordan Nato tilpasser seg den nye sikkerhetspolitiske situasjonen», heter det i uttalelsen fra Nato.

Stoltenberg skal også ha takket Trump for at han i sin valgkamp tok opp forsvarsbevilgninger, som uttalelsen påpeker har vært en av Stoltenbergs viktigste prioriteringer siden han tiltrådte stillingen som generalsekretær i 2014.

«De to lederne var begge enige om at det har blitt gjort framskritt hva angår en mer rettferdig byrdefordeling, men også at det er mer som gjenstår å gjøre», heter det videre.

Meldingen fra Nato avsluttes med at Stoltenberg ser fram til å ta i mot Donald Trump i Brussel neste år, når det neste Nato-møtet holdes.