PRESSEKONFERANSE I KVELD: Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide holder pressekonferanse klokka 19. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
PRESSEKONFERANSE I KVELD: Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide holder pressekonferanse klokka 19. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.Vis mer

Stoltenberg holder pressekonferanse klokka 19

Deretter vil Statoil holde pressekonferanse om situasjonen i Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide holder pressekonferanse om situasjonen i Algerie klokka 19 i kveld. Pressemøtet vil finne sted i statsministerboligen, opplyser Statsministerens kontor i en pressemelding.

Umiddelbart etter holder Statoil pressekonferanse fra hovedkontoret på Forus i Stavanger.

Du kan følge pressekonferansene live her på Dagbladet.no.

Dette blir første gang i dag at statsministeren og utenriksministeren uttaler seg om den dramatiske situasjonen ved Statoils gassanlegg i In Almenas i Algerie. Norske myndigheter har vært svært tilbakeholdne med informasjon. Hittil har Utenriksdepartementet bare bekreftet at det har vært en militæraksjon ved industrianlegget i dag. Det ble klart etter at Stoltenberg var på telefon med algeriske myndigheter tidligere i dag.

Det er uklart hva som har skjedd med de norske gislene ved anlegget. Meldingene fra Algerie har vært motstridende.

Nyhetsbyrået ANI har meldt at 34 gisler og 15 gisseltakere ble drept i det militære angrepet, og at «vestlige» personer var blant de drepte. ANI har også meldt at de gjenværende gislene er to amerikanere, tre belgiere, en japaner og en brite. Ifølge Algeries statlige nyhetsbyrå APS, skal i alt 600 algeriere være befridd.

Ingenting av dette er bekreftet fra offentlig hold.