Jens tøffeste jobb

Stoltenberg i kryssild

Jens Stoltenberg står i sin mest krevende jobb som NATO-sjef, mener eksperter: Etter at USA trakk seg ut av Syria, og overlot arenaen til Tyrkia og deres kamp mot kurderne, er det sprekkdannelser i alliansen.

SPENT: En alvorspreget Jens Stoltenberg møter pressen under sitt besøk i Istanbul nylig. Stoltenberg uttrykte «alvorlig bekymring» over militæroffensiven Tyrkia har innledet i Nord-Syria og faren for ytterligere destabilisering av regionen. Forholdet mellom stormakten og NATOs viktigste allierte USA og Tyrkia er særdeles spent. Foto: Tyrkisk UD/AFP
SPENT: En alvorspreget Jens Stoltenberg møter pressen under sitt besøk i Istanbul nylig. Stoltenberg uttrykte «alvorlig bekymring» over militæroffensiven Tyrkia har innledet i Nord-Syria og faren for ytterligere destabilisering av regionen. Forholdet mellom stormakten og NATOs viktigste allierte USA og Tyrkia er særdeles spent. Foto: Tyrkisk UD/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Situasjonen i Syria etter at Tyrkia gikk til til angrep på kurdiske styrker nordøst i det krigsherjede landet, blir tema når NATOs forsvarsministre møtes i Brussel denne uka.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg står i en kryssild og må bruke alle sine diplomatiske evner for å roe ned og sikre størst mulig samhold i forsvarsalliansen.

NATO-eksperter beskriver utfordringen som den mest krevende Stoltenberg har stått i siden han ble generalsekretær i 2014.

- Krigsforbrytelser

Tysklands utenriksminister Heiko Maas uttalte mandag at Tyrkias militæroperasjon i Syria bryter med internasjonal rett. Ifølge Amnesty International har Tyrkia begått krigsforbrytelser under operasjonen som startet 9. oktober.

Stoltenberg uttrykte «alvorlig bekymring» over militæroffensiven Tyrkia har innledet i Nord-Syria og faren for ytterligere destabilisering av regionen da han møtte Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu i Istanbul forrige fredag. Flere europeiske politikere har ønsket klarere fordømmelse fra Stoltenberg av Tyrkias framferd. Men i Tyrkia er tonen en annen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer