Stoltenberg i London

Tente julelys for britene og snakket klima med Brown.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klimaendringer og vern av regnskog var et viktig tema i samtalene mellom Jens Stoltenberg (Ap) og statsministerkollegaen Gordon Brown torsdag kveld.

- Vi har i stor grad samme holdninger til vern av regnskog, understreker Stoltenberg overfor NTB.

Å hindre avskoging i tropiske områder er et miljøtiltak som med enkle midler kan gi store reduksjoner i utslipp av CO2. Den norske regjeringen har gjort arbeid for å hindre hogst av regnskog til et prioritert område foran klimamøtet på Bali.

Les Brent jords taktikk, om hvordan verdens siste regskoger brennes.

- Storbritannia jobber spesielt med vern av regnskog i Kongo-deltaet, forteller Stoltenberg.
Julegran
De to statsministrene spiste middag sammen med ektefellene Ingrid Schulerud og Sarah Brown i den britiske statsministerboligen i Downing Street 10. Tidligere på dagen var Jens Stoltenberg til stede under tenningen av juletreet på Trafalgar Square i London, sammen med varaordfører i Oslo Aud Kvalbein (KrF).

- Treet er et uttrykk for vår evige takknemlighet. Takknemlighet for hjelp og støtte under de fem vanskelige årene under den andre verdenskrig da Norge var okkupert av en fremmed makt, sa statsministeren til forsamlingen som hadde møtt fram i sentrum av i den britiske hovedstaden.


- God stemning
Han beskriver stemningen som god og sier mange mennesker hadde funnet veien til torget for å overvære tenningen av juletreet.

Dette er den 61. Oslo-grana som er gitt til London. Tidligere har både kronprinsesse Mette-Marit, Sissel Kyrkjebø, kronprins Haakon, dronning Sonja og prinsesse Märtha tent grana.


(NTB)

MIDDAG I DOWNING STREET: Statsminister Jens Stoltenberg og kona Ingrid Schulerud (to fra v.), Storbritannias statsminister Gordon Brown og hans kone Sarah poserer utenfor Downing Street. Før middagsselskapet og diskusjonene om regnskogvern hos Gordon Brown var Stoltenberg til stede under tenningen av julegrana på Trafalgar Square i London.
ULOVLIG HOGST: Regnskogen raseres på Sumatra. Alle vet at uttak av tømmer fra regnskogen er ulovlig, men sier de ikke har noe valg.