Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg i ny trusselsak

En 44-åring er siktet for å ha truet med å bruke vold for å få snakke med statsminister Jens Stoltenberg.

En 44-åring er siktet for å ha truet med å bruke vold for å få snakke med statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Jacques Hvistendahl
En 44-åring er siktet for å ha truet med å bruke vold for å få snakke med statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

44-åringen, som er bosatt på Romerike, ble arrestert fredag. Han er siktet for to forhold: Han skal å ha kommet med drapstrusler mot NAV-ansatte, som han ifølge politidokumenter har truet med å skyte. Det neste punktet er at han skal ha  truet med å gå til håndgripeligheter for å få statsministeren i tale. Strafferammen er fengsel i inntil tre år.

Stesønn
Dette er andre gang i løpet av tre måneder at statsminister Stoltenberg er involvert i en trusselsak. I begynnelsen av juni ble en 47-åring arrestert av Politiets sikkerhetstjeneste for å ha kommet med drapstrusler mot statsministeren og en kjent rikspolitiker, som er 47-åringens stefar.

Denne mannen sitter fortsatt varetektsfengslet. Han gjennomgår nå er rettspsykiatrisk undersøkelse, etter begjæring fra mannens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk.

47-åringen er siktet for drapstrusler mot et regjeringsmedlem med en strafferamme på 15 år.

Fengslet
I Nedre Romerike tingrett ble 44-åringen varetektsfengslet for inntil en uke. 44-åringen påkjærte kjennelsen til Borgarting lagmannsrett. Tingretten mener det er skjellig grunn til mistanke mot 44-åriingen. Dommeren har spesielt lagt vekt på anmeldelsen og rapporter. Begrunnelsen for å varetektsfengsle 44-åringen, er fare for nye straffbare forhold.

Etter det Dagbladet får opplyst, er det sammenheng mellom de to punktene i siktelsen. 44-åringen har vært sterkt misfornøyd med NAV, og han ville angivelig ta saken opp med statsministeren selv.

Kollisjon
I fengslingskjennelsen er det lagt vekt på at 44-åringen tidligere er dømt for ligende forhold. Det skjedde i 2006. Den gang ble han funnet skydlig i trusler, før han fulgte opp med å sperre en vei. Deretter tok han opp forfølgelse av en bil han sperret veien for, og forårsaket forsettlig en kollisjon.

44-åringen skal mandag framstilles for lege.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media