Stoltenberg i strupen på Frp

Statsminister Jens Stoltenberg gikk til frontalangrep på Frp da han åpnet Arbeiderpartietss landsstyremøte torsdag ettermiddag. – Det blir rentesjokk og en gedigen ekstraregning til småbarnsforeldrene med Frps politikk, hevdet han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsministeren tok utgangspunkt i Frps program, der det står at all støtte til barnehager skal samles i barnetrygden.

– Det umiddelbare konsekvensen av dette forslaget, blir en «ny barnehageregning» på 10.000 kroner i måneden, hevdet han.

Ifølge Stoltenberg blir de langsiktige effektene av en slik politikk enorme, både for barna, foreldrene og det norske samfunnet.

– Frps barnehageregning er tre ganger så ille som kontantstøtten. Mange av de barna som trenger barnehage mest, vil bli holdt hjemme. For lavtlønte kvinner vil det lønne seg å være hjemme, i stedet for å jobbe, sa han.

Og Jens Stoltenberg hadde mye mer på lager i sin landsstyretale, som mest av alt artet seg som et generaloppgjør med konsekvensene av Frps politikk:

Han viste til at Frp bare de siste fire månedene har gått inn for å bruke 64 milliarder flere oljekroner enn de nesten 70 milliardene som allerede brukes i statsbudsjettet. Det lar seg ikke gjøre å doble bruken av oljepenger, uten at det får alvorlige økonomiske konsekvenser, advarte han:

– Det vil føre til rentesjokk for husholdninger, bedrifter og kommuner – og valutasjokk for ansatte i konkurranseutsatt industri. En renteøkning på 2 prosentpoeng vil for en familie med samlet studie- og boliggjeld på 1,5 millioner kroner bety økte årlige renteutgifter på 30.000 kroner, sa statsministeren. (ANB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer