Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg i strupen på Frp

Statsminister Jens Stoltenberg gikk til frontalangrep på Frp da han åpnet Arbeiderpartietss landsstyremøte torsdag ettermiddag. – Det blir rentesjokk og en gedigen ekstraregning til småbarnsforeldrene med Frps politikk, hevdet han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministeren tok utgangspunkt i Frps program, der det står at all støtte til barnehager skal samles i barnetrygden.

– Det umiddelbare konsekvensen av dette forslaget, blir en «ny barnehageregning» på 10.000 kroner i måneden, hevdet han.

Ifølge Stoltenberg blir de langsiktige effektene av en slik politikk enorme, både for barna, foreldrene og det norske samfunnet.

– Frps barnehageregning er tre ganger så ille som kontantstøtten. Mange av de barna som trenger barnehage mest, vil bli holdt hjemme. For lavtlønte kvinner vil det lønne seg å være hjemme, i stedet for å jobbe, sa han.

Og Jens Stoltenberg hadde mye mer på lager i sin landsstyretale, som mest av alt artet seg som et generaloppgjør med konsekvensene av Frps politikk:

Han viste til at Frp bare de siste fire månedene har gått inn for å bruke 64 milliarder flere oljekroner enn de nesten 70 milliardene som allerede brukes i statsbudsjettet. Det lar seg ikke gjøre å doble bruken av oljepenger, uten at det får alvorlige økonomiske konsekvenser, advarte han:

– Det vil føre til rentesjokk for husholdninger, bedrifter og kommuner – og valutasjokk for ansatte i konkurranseutsatt industri. En renteøkning på 2 prosentpoeng vil for en familie med samlet studie- og boliggjeld på 1,5 millioner kroner bety økte årlige renteutgifter på 30.000 kroner, sa statsministeren. (ANB)

ANGRIPER FRP: Jens Stoltenberg angrep Frp under APs landsstyremøte idag. Foto: Ole C.H. Thomassen
ANGRIPER FRP: Jens Stoltenberg angrep Frp under APs landsstyremøte idag. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!