Stoltenberg invitert til Det hvite hus likevel

Men må vente til mai.

NÅ FÅR HAN KOMME:  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fikk ikke noe møte med president Barack Obama under sitt tre dager lange opphold i Washington, men er invitert tilbake til Det hvite hus i mai. Foto: Reuters / NTB scanpix
NÅ FÅR HAN KOMME: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fikk ikke noe møte med president Barack Obama under sitt tre dager lange opphold i Washington, men er invitert tilbake til Det hvite hus i mai. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fikk ikke noe møte med president Barack Obama under sitt tre dager lange opphold i Washington denne uka, men er invitert tilbake til Det hvite hus i mai.

Stoltenberg avsluttet torsdag Washington-oppholdet med et møte med Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver Susan Rice, som overbrakte invitasjonen.

- Ambassadør Rice takket NATOs generalsekretær for hans sterke lederskap av alliansen i en kritisk tid for europeisk sikkerhet, og hun var glad for å overbringe en invitasjon fra presidenten om å besøke ham i mai, opplyser en talskvinne for USAs nasjonale sikkerhetsråd, Bernadette Meehan.

Ba om møte Ifølge Meehan diskuterte Stoltenberg og Rice en rekke transatlantiske sikkerhetsspørsmål under torsdagens møte.

De to rekapitulerte beslutningene som ble fattet under NATO-toppmøtet i Wales i 2014 og diskuterte også planene for det neste NATO-toppmøtet i Warszawa i 2016, heter det i kunngjøringen fra Meehan.

Sentralt plasserte NATO-kilder hevdet tidligere i uka overfor Bloomberg-kommentatoren Josh Rogin at Stoltenberg i god tid før sitt besøk i Washington, ba om et møte med president Obama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer