Stoltenberg invitert til Det hvite hus likevel

Men må vente til mai.

NÅ FÅR HAN KOMME:  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fikk ikke noe møte med president Barack Obama under sitt tre dager lange opphold i Washington, men er invitert tilbake til Det hvite hus i mai. Foto: Reuters / NTB scanpix
NÅ FÅR HAN KOMME: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fikk ikke noe møte med president Barack Obama under sitt tre dager lange opphold i Washington, men er invitert tilbake til Det hvite hus i mai. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fikk ikke noe møte med president Barack Obama under sitt tre dager lange opphold i Washington denne uka, men er invitert tilbake til Det hvite hus i mai.

Stoltenberg avsluttet torsdag Washington-oppholdet med et møte med Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver Susan Rice, som overbrakte invitasjonen.

- Ambassadør Rice takket NATOs generalsekretær for hans sterke lederskap av alliansen i en kritisk tid for europeisk sikkerhet, og hun var glad for å overbringe en invitasjon fra presidenten om å besøke ham i mai, opplyser en talskvinne for USAs nasjonale sikkerhetsråd, Bernadette Meehan.

Ba om møte Ifølge Meehan diskuterte Stoltenberg og Rice en rekke transatlantiske sikkerhetsspørsmål under torsdagens møte.

De to rekapitulerte beslutningene som ble fattet under NATO-toppmøtet i Wales i 2014 og diskuterte også planene for det neste NATO-toppmøtet i Warszawa i 2016, heter det i kunngjøringen fra Meehan.

Sentralt plasserte NATO-kilder hevdet tidligere i uka overfor Bloomberg-kommentatoren Josh Rogin at Stoltenberg i god tid før sitt besøk i Washington, ba om et møte med president Obama.

Fikk aldri svar Ifølge kildene fikk han aldri noe svar, noe som har vakt oppsikt. Ifølge USAs tidligere NATO-ambassadør Kurt Volker brøt Obama en lang tradisjon ved ikke å ta imot NATOs generalsekretær.

Volker stilte seg uforstående til behandlingen av Stoltenberg og viste til at sikkerhetssituasjonen i Europa nå er mer spent enn på lenge som følge av Russlands politikk overfor Ukraina. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer