GENERALSEKRETÆR:  28. mars i år ble det offisielt bekreftet at Jens Stoltenberg blir ny generalsekretær i NATO. Arkivfoto: AFP / DANIEL SANNUM LAUTEN.
GENERALSEKRETÆR: 28. mars i år ble det offisielt bekreftet at Jens Stoltenberg blir ny generalsekretær i NATO. Arkivfoto: AFP / DANIEL SANNUM LAUTEN.Vis mer

Stoltenberg-jobb kan bety økt trussel mot Norge

Sikkerheten rundt Stoltenberg er styrket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - Sikkerheten må utvilsomt økes rundt Stoltenberg. Økt terrorfare er en del av prisen Norge må betale for å få en person i en slik framskutt posisjon, sier statsviter og terrorekspert Marcus Buck ved Universitetet i Tromsø til VG.

Selv om PST ikke kan kommentere detaljene rundt sikkerhetsopplegget rundt Stoltenberg, får VG bekreftet at sikkerheten rundt den påtroppende generalsekretæren i NATO allerede er høynet.

- Stoltenberg er en offentlig myndighetsperson, med et sikkerhetsopplegg som vurderes fortløpende. Når Stoltenberg til høsten skal over i ny jobb, vil det være naturlig å ta en ny vurdering, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til avisen.

VG får opplyst at norske myndigheter og NATO skal diskutere sikkerheten til Stoltenberg før han tiltrer som NATO-sjef i oktober.

(NTB)