Stoltenberg klistrer Høyre til Frp

Mener at en regjering med Høyre og Frp er det mest sannsynlige, dersom det blir et skifte etter valget.

SANNSYNLIG MED HØYRE OG FRP: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) klistret Høyre til Fremskrittspartiet da han tirsdag snakket med pressen på Huk på Bygdøy i Oslo. Foto Morten Holm / SCANPIX
SANNSYNLIG MED HØYRE OG FRP: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) klistret Høyre til Fremskrittspartiet da han tirsdag snakket med pressen på Huk på Bygdøy i Oslo. Foto Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener at en regjering med Høyre og Frp er det mest sannsynlige, dersom det blir et skifte etter valget. Han advarer mot en mørkeblå politikk som vil bygge ned offentlig sektor.

Statsministeren sier det er tre grunner til at en Høyre/Frp-regjering er det mest aktuelle, dersom de rødgrønne mister flertallet ved høstens stortingsvalg.

Han viser for det første til at Høyres landsmøte har sagt at partiet kan tenke seg å regjere med Frp alene. Dernest mener statsministeren at de politiske tyngdelovene tilsier et samarbeid på høyresiden, fordi Høyre og Frp blir de to største partiene på borgerlig side.

Stoltenberg har så langt ikke villet kommentere situasjonen på borgerlig side, ut over å påpeke at et eventuelt samarbeid synes svært uavklart. Nå skjerper han budskapet og lanserer det som øyensynlig blir Aps strategi fram mot valget: Å klistre Høyre tettest mulig opp til Frp.

Regjeringslyst

- Det tredje forholdet som gjør dette mest sannsynlig, er at Frp helt klart har veldig lyst til å sitte i regjering. Det har ikke vært like klart tidligere. Dette blir en real valgkamp, der vi får snakke om de to alternativene, sa Stoltenberg på sin pressekonferanse tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer