Stoltenberg kritiserer regjeringen

Jens Stoltenberg framstilte på nytt Bondevik-regjeringen som et administrasjons-utvalg da han fikk ordet i debatten om IT-senteret på Fornebu i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Kjell Magne Bondevik fikk høre at han ikke driver gjennom regjeringens politikk, men driver med en politikk han og regjeringen ikke tror på.

- Jeg forstår det slik at regjeringen er innforstått med at den vil lide nederlag i spørsmålet om hvilken gruppering som skal bygge ut IT-senteret på Fornebu. Regjeringen velger å administrere en politikk den er uenig med. Problemet med dette er at det tar unødig lang tid å bringe saker fram til avgjørelse. Regjeringens håndtering kan oppleves som trenering, sa Stoltenberg fra Stortingets talerstol i kveld.

Statsminister Kjell Magne Bondevik parerte Stoltenbergs utfall med å vise til en fersk forskerrapport som angivelig viser at Ap-regjeringene som Jens Stoltenberg har vært medlem av, har godtatt endringer i flere lovsaker enn Bondevik-regjeringen har gjort. Undersøkelsen er utført av samfunnsforsker Hilmar Rommetvedt.

Statsministeren sa seg tilfreds med at Ap og FrP gjorde sitt omstridte SIVA-forslag om til et oversendelsesforslag. Ha sa at håndteringen av IT-Fornebu-saken nå er løftet inn i konstruktivt og fornuftig spor.

- Jeg håper det planlagte kunnskaps- og IT-senteret vil gi en positiv utvikling for norsk kompetanse innen IT- og nyskapingsvirksomhet, sier Bondevik.

(NTB)

KRITISERER: Jens Stoltenberg og Torbjørn Jagland i samtale under Fornebu-debatten i Stortinget i kveld.