Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg lover flere lærere i skolen

Kom med nyheten under Utdanningsforbundets landsmøte i dag.

LOVER FLRERE LÆRERE:  Statsminister Jens Stolbenberg lover flere lærere i skolen. Foto: Leif R Jansson / Scanpix
LOVER FLRERE LÆRERE: Statsminister Jens Stolbenberg lover flere lærere i skolen. Foto: Leif R Jansson / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

- Det skal bli flere lærer i skolen, lovet statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da han deltok på Utdanningsforbundets landsmøte onsdag.

Stoltenberg lovet at lærerantallet skal øke gjennom mer penger til kommunene og endringer i opplæringsloven. Hvordan lovendringen vil bli, er ikke avklart Det skal lages lovforslag som skal ut på høring. I loven vil det bli fastsatt en maksimal grense for antall elever per lærer og per skole.


Roser lærerne

Statsministeren ble meget godt mottatt av Utdanningsforbundet, som holder landsmøte på Lillehammer. Han roste lærerne for jobben de gjør, og slo fast at det som skjer i skolen er en viktig del av verdiskapningen i samfunnet.

Tirsdag talte utdanningsminister Kristin Halvorsen (SV) til forbundet. Stoltenberg kom inn på det, og sa at det er meget sjelden at statsministeren besøker et fagforbund hvis en statsråd har vært der.


Kloke mennesker

- Sist Kristin og jeg talte på samme forbundsmøte var på LO-kongressen. At vi begge kommer, er et uttrykk for anerkjennelse og takknemlighet for at det er så mange kloke mennesker i denne organisasjonen, sa Stoltenberg som fikk stående applaus etter den timelange talen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media