- Stoltenberg må fjerne Storberget

Det mener Frp nå i kveld.

KREVER STATSMINISTERHANDLING: Siv Jensen og Frp mener at statsminister Jens Stoltenberg kvitter seg med justisminister Knut Storberget.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
KREVER STATSMINISTERHANDLING: Siv Jensen og Frp mener at statsminister Jens Stoltenberg kvitter seg med justisminister Knut Storberget. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): I en pressemelding i kveld krever opposisjonspartiet Frp hijab-handling fra Jens Stoltenberg og at statsministeren griper inn og fjerner justisminister Knut Storberget fra sin stilling.

- Det ville være klokt av statsministeren å skifte ut Knut Storberget. Det hjelper ikke Storberget om det omtalte hijab-forslaget nå trekkes, skriver Jensen i meldinga.

- Krisemøte nå?
NRK meldte i kveld at Storberget vil snu i hijab-saken og trekke forslaget i morgen.


- Vi kan ikke ha en statsråd som åpenbart mangler grunnleggende kontroll på sakene departementet hans fremmer. Storberget mangler også tillit i Politiet, fortsetter Jensen.

Knut Storberget skal i kveld være på vei hjem fra fjellet. Ifølge TV2 er det nå krisemøte i justisdepartementet.

Dette ønsker justisdepartementet ikke å kommentere overfor Dagbladet.no.

Høyre krever oppvask

Også partiet Høyre har sendt ut en pressemelding.

André Oktay Dahl mener det må en skikkelig oppvask til i justisdepartementet etter at det i går ble kjent at justisminister Knut Storberget ikke kjente til hijab-vedtaket.

Meldingen gikk ut på at statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik skal ha drevet frem beslutningen bak Storbergets rygg.

- Knut Storberget bør gjennomføre en skikkelig oppstrammer av embetsverk og underliggende etater. Det holder ikke mål at han ikke visste om dette, sier André Oktay Dahl.

Tajik har foreløpig ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i dag.


DB.no kommer med mer.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer