Stoltenberg måtte «nødlande» på jorde i tordenværet

- Jeg så bare et stort helikopter, og så kom HAN ut, sier Vidar Jørgensen.

FIKK MØTE JENS: Britt Bjørnstad og Kjell Tveitereid møtte Jens Stoltenberg etter at han måtte lande på grunn av uvær. Foto: Per Kr. Lunden
FIKK MØTE JENS: Britt Bjørnstad og Kjell Tveitereid møtte Jens Stoltenberg etter at han måtte lande på grunn av uvær. Foto: Per Kr. LundenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GJERSTAD (Dagbladet): Det var da Jens Stoltenberg skulle komme på frokost til Aps ordførerkandidat i Gjerstad, Inger Løite, at uværet kom. Tordenvær, øsende regn og dårlig sikt gjorde det vanskelig å lande på Brokelandsheia i dag tidlig.

Dermed måtte statsministeren og hans følge nødlande. Midt ut på jordet hos Vidar Jørgensen på Levang.

- Piloten mente at det var best. Så da hadde jeg ikke noe si på det, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet, og resten av det ventende frokostbesøket hjemme hos Inger Løite.

- Så da landa vi på jordet, og gikk bort og hilste på de som bodde på gården, forteller Stoltenberg med stor fornøyelse.

- Han sa det var hyggelig å få hilse på, sier Stoltenberg om det høyst spontane gårdsbesøket hjemme hos Jørgensen og kona.

Tittet ut på jordet - Vi landa med et stort og svart helikopter midt ut på jordet der, så da så vi at noen tittet ut bak gardinene i vinduet, sier statssekretær Hans Kristian Amundsen.

LANDET PÅ JORDET: Vidar Jørgensen og kona Ruta Pinne fikk et overraskelsesbesøk av Jens Stoltenberg i dag. Foto: Per Kristian Lunden
LANDET PÅ JORDET: Vidar Jørgensen og kona Ruta Pinne fikk et overraskelsesbesøk av Jens Stoltenberg i dag. Foto: Per Kristian Lunden Vis mer

Snekker Vidar Jørgensen (38) og kona Ruta Pinne (36) var mest opptatt av uværet og at strømmen gikk, da et helikopter landet rett utafor stuevinduet.

Voldsomt vær - Det var et voldsomt tordenvær. Derfor trodde jeg at det hadde skjedd noe forferdelig. Jeg synes det var litt merkelig, sier Jørgensen og legger til:

- Det har aldri skjedd noe her. Så bare et helikopter er ganske stort. Og så kom HAN ut! Det er jo helt spesielt. Moro at det skjer litt her ute på bygda.

Først var Jørgensen mest opptatt av ledningene som helikopter måtte lande klar av, men etter hvert ble det et riktig så staselig husbesøk.

- Jeg ble veldig overrasket, kan du si, da. Det var helt uvirkelig. Men han var jo bare i godt humør. Han sa at det ikke var meningen å komme så uventa, sier Jørgensen til Dagbladet og legger til:

- Statsministeren var veldig, veldig hyggelig.

Aps ordførerkandidat i Risør, Per Kristian Lunden, ble kameramann og fikk tatt bilder av statsministeren og paret.

- Det er ikke ofte det kommer noen fra regjeringen hit. Så da måtte vi jo ha bilde av ham og oss, forteller Jørgensen fornøyd.