Stoltenberg med tre konkrete tiltak

For å gi bedre vei og jernbane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) varslet økt satsing på samferdsel i sin tale på Arbeiderpartiets landsstyremøte torsdag.

Regjeringen skal i vinter legge fram forslag til ny nasjonal transportplan for perioden 2010 til 2019. På Arbeiderpartiets landsstyremøte fremhevet Stoltenberg viktigheten av denne planen.

- Vi trenger en satsing for bedre framkommelighet, miljø og trafikksikkerhet, sa Stoltenberg og la fram tre konkrete tiltak: Bevilgningsnivået må bli høyere enn det er i dag. Driften må bli mer rasjonell, slik at store prosjekter ikke blir stykket opp, og regjeringen må bidra til mer kapasitet og konkurranse i anleggssektoren.

- Vi er et land med store avstander. Da må vi ta ansvar for en infrastruktur som gjør at landet vårt henger sammen, og som gjør at vi kan reise og transportere varer og tjenester effektivt rundt i Norge, sa Stoltenberg.

(©NTB)

MER TIL VEI OG JERNBANE: Statsminister Jens Stoltenberg varsler løft i transportsektoren. Foto: Foto: Erlend Aas/SCANPIX
MER TIL VEI OG JERNBANE: Statsminister Jens Stoltenberg varsler løft i transportsektoren. Foto: Foto: Erlend Aas/SCANPIX Vis mer
Stoltenberg med tre konkrete tiltak