KRITISERER PEDERSEN-BEGREP: Statsminister Jens Stoltenberg mener debatten om hva man kan si etter 22. juli, er forvirrende. Foto: Thomas Haugersveen
KRITISERER PEDERSEN-BEGREP: Statsminister Jens Stoltenberg mener debatten om hva man kan si etter 22. juli, er forvirrende. Foto: Thomas HaugersveenVis mer

Stoltenberg mener ytringsdebatten etter 22. juli er forvirrende

Han synes ikke ordet «ytringsansvar», som AUF-leder Eskil Pedersen brukte etter terrorangrepet, er presist nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg mener debatten om hva man kan si etter 22. juli, er forvirrende.

Han synes ikke ordet «ytringsansvar», som AUF-leder Eskil Pedersen tok i bruk etter terrorangrepet i sommer, er presist nok.

- Jeg synes det er et upresist begrep. For jeg mener at vi har et ansvar for å ytre oss og for å ta til motmæle. Ikke for å nekte folk å si noe fordi jeg mener det er dumt det de sier, sier Stoltenberg til VG.

Etter terrorangrepet i sommer tok Eskil Pedersen fram uttrykket «ytringsansvar» i den norske offentligheten og mente at Fremskrittspartiet måtte ta ansvar for hatske holdninger i innvandringsdebatten.

- Ytringsfrihet innebærer blant annet at vi skal akseptere meninger, standpunkter og ytringer som vi er uenig med, som er provoserende og irriterende. Og det synes jeg kanskje er litt forvirrende når vi har denne debatten om debatten, fordi jeg synes det er lettere å debattere standpunkt enn å debattere om noen kan ha et standpunkt, sier Jens Stoltenberg.

(NTB)

BA FRP TA «YTRINGSANSVAR»: AUF-leder Eskil Pedersen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
BA FRP TA «YTRINGSANSVAR»: AUF-leder Eskil Pedersen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer