Stoltenberg mister tillit også blant sine egne

En firedel av Arbeiderpartiets velgere tror på borgerlig valgseier i september.

I HARDT VÆR: For en snau månde siden besøkte statsminister Jens Stoltenberg flomofre i Kvam. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
I HARDT VÆR: For en snau månde siden besøkte statsminister Jens Stoltenberg flomofre i Kvam. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I meningsmålingen som er utført av InFact for VG, tror 25 prosent av Aps egne velgere at Stoltenberg-regjeringen ikke klarer gjenvalg, mens 56 prosent fortsatt er optimister.

Tallene står i sterk kontrast til velgerne som støtter de borgerlige partiene, der 85 prosent av Høyres velgere og 78 prosent av Frps velgere tror på borgerlig seier.

- Vi ligger ikke der verken vi eller våre velgere ønsker, og det gjenspeiles nok også i denne målingen, sier partisekretær i Ap, Raymond Johansen, til VG.

Valgforsker Anders Todal Jenssen sier til avisen at han tror det reelle antallet tvilere innad i Ap er enda høyere.

- Man må være veldig sterk i troen dersom man ikke tar inn over seg hvor landet ligger. Disse velgerne stikker ikke hodet i sanden. Jeg tror tallet på Ap-velgere som tror på borgerlig regjering ville vært enda større dersom alle faktisk hadde svart hva de faktisk tror, og ikke hva de håper, sier Todal Jenssen. (NTB)