Stoltenberg møter Obama

Jens skal treffe Obama i valgkampinnspurten.

MØTER OBAMA: Jens Stoltenberg skal møte Barack Obama i Stockholm 4 .september sammen med de andre nordiske statslederne. Her fra Stoltenbergs møte med Obama i Washington D.C for to år siden. Foto: Linus Sundahl-Djerf
MØTER OBAMA: Jens Stoltenberg skal møte Barack Obama i Stockholm 4 .september sammen med de andre nordiske statslederne. Her fra Stoltenbergs møte med Obama i Washington D.C for to år siden. Foto: Linus Sundahl-DjerfVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jens Stoltenberg tar en pause fra den norske valgkampen for å treffe den amerikanske presidenten, bekrefter Trude Måseide ved Statsministerens kontor overfor Dagbladet.

Obama kommer til Stockholm 4. september for å delta på bilaterale møter med Fredrik Reinfeldt. Den svenske statsministeren har tatt initiativ til en arbeidsmiddag med Obama hvor de alle de nordiske statsoverhodene er invitert til å delta.

Statsminister Stoltenberg kommer for å delta på middagen. Tema for samtalene er økonomi, vekst og utvikling, utenrikspolitisk samarbeid, internasjonalt klima og ulike tilnærminger til ren energi.

Fra København og Helsingfors blir det meldt at også statsminister Helle Thorning-Schmidt og president Sauli Niinistö deltar på middagen med Obama, skriver NTB.

Obama er i Sverige 4. og 5. september. Besøket ble utvidet etter at toppmøtet med Russlands president Vladimir Putin ifobindelse med G20-møtet ble avlyst.