ALVOR: Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide snakker om terroraksjonen i Algerie på en pressekonferanse i kveld.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ALVOR: Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide snakker om terroraksjonen i Algerie på en pressekonferanse i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Stoltenberg møter pressen

Statsministeren og utenriksministeren kommenterer gisseldramaet i Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide vil om time holde pressekonferanse om gisseldramaet i Algerie.
Statoil bekreftet tidligere i ettermiddag at to norske borgere er skadd i terroraksjonen, men ga for øvrig få opplysninger om hendelsene av sikkerhetshensyn.

Tett samarbeid Utenriksdepartementet har satt krisestab, og leder den norske håndteringen av situsjonen. Også UD har vært sparsomme med opplysninger, både om selve hendelsesforløpet, og hvordan Norge jobber med saken. Etter det Dagbladet erfarer, jobber Norge tett med andre berørte land. Storbritannia og Frankrike har borgere som er rammet. Norge har ambassade i Algerie, og har gode forbindelser med landet.

Alvorlig Stoltenberg ble orientert om terroraksjonen mot Statoil, BP og det algirske oljeselskapet Sonatrach i morges. Han har hatt tett kontakt med utenriksministeren, andre statsråder og Statoil-sjef Helge Lund i dag.

- Statsministeren følger situasjonen og er i nær kontakt med utenriksministeren, andre regjeringsmedlemmer og konsernsjefen i Statoil. Utenriksdepartementet er i tett kontakt med Statoil og andre aktører i saken og vil gjøre det de kan for å bistå norske statsborgere og Statoil i denne vanskelige situasjonen, opplyste Statsministerens kontor i en melding tidligere i dag.

Faremo hjemkalt Justis- og beredskapsminister Grete Faremo avbryter et besøk i Dublin på grunn av gisselsituasjonen i Algerie, melder NTB. Faremo er i Dublin for å delta på det uformelle rådsmøtet for EUs justis- og innenriksministre torsdag og fredag denne uken. I ettermiddag opplyser Justisdepartementet at hun reiser hjem på grunn av gisselsituasjonen som pågår på et gassanlegg i Algerie. Det er 13 nordmenn ansatt i Statoil på stedet.