Stoltenberg møtte Tyrkias president i Wales

Jens Stoltenberg er på plass på NATO-toppmøtet i Wales og skal fredag introduseres som forsvarsalliansens påtroppende generalsekretær.

 NESTE SJEF: Jens Stoltenberg ankommer NATO-toppmøtet i Wales i ettermiddag, Han blir tatt i mot av NATOs Ted Whiteside.
Foto: Eskil G. Sivertsen/UD / NTB scanpix
NESTE SJEF: Jens Stoltenberg ankommer NATO-toppmøtet i Wales i ettermiddag, Han blir tatt i mot av NATOs Ted Whiteside. Foto: Eskil G. Sivertsen/UD / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant dem han møtte i dag, var Tyrkias nyvalgte president Recep Tayyip Erdogan, melder tyrkiske medier.

Norge og Tyrkia, samt Polen, er de eneste NATO-landene som ikke har kuttet i sine forsvarsbudsjetter. Tidligere i sommer uttalte Stoltenberg at Europa må bidra mer til NATO og at kuttene ikke kan fortsette.

Mer penger Størrelsen på medlemsstatenes forsvarsbudsjett og behovet for nye forsvarsinvesteringer er et eget punkt på dagsordenen for toppmøtet.

Stoltenberg tar formelt over som generalsekretær etter danske Anders Fogh Rasmussen 1. oktober og holder fram til da en mer tilbaketrukket rolle.

Felles pressekonferanse - NATO har én generalsekretær, har Stoltenberg understreket i oppkjøringen til overtakelsen.

Men fredag skal han introduseres som påtroppende generalsekretær for de 28 stats- og regjeringssjefene i alliansen, og det er også ventet et felles pressemøte med Stoltenberg og Fogh Rasmussen på ettermiddagen. (NTB)