Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg: NATO må tilpasse seg en farligere verden

En endret sikkerhetspolitisk situasjon og en farligere verden gjør at NATO må tilpasse seg, slår generalsekretær Jens Stoltenberg fast.

NYE UTFORDRINGER: Jens Stoltenberg på NATOs kontor i Brussel. Stoltenberg mener vi lever i en mer usikker verden. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NYE UTFORDRINGER: Jens Stoltenberg på NATOs kontor i Brussel. Stoltenberg mener vi lever i en mer usikker verden. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Utfordringene for NATO endrer seg med nye utfordringer, og mange ting endrer seg samtidig: Vi har et mer selvhevdende Russland, usikkerhet og terror nær våre grenser og ytterligere spredning av masseødeleggelsesvåpen, sier Stoltenberg.

Han talte mandag på den årlige sikkerhetskonferansen til Den norske Atlanterhavskomité i Oslo.

- Vi står overfor en mer krevende sikkerhetspolitisk virkelighet. Verden har blitt farligere, men samtidig har NATO blitt sterkere, sa Stoltenberg.

– Tre av de viktigste oppgavene NATO står overfor for å håndtere en ny sikkerhetspolitisk virkelighet, er å styrke vårt kollektive forsvar hjemme, håndtere kriser og usikkerhet ute, og vi må styrke det transatlantiske bolverket, sa han.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!