UTOLIG: - Vi er like urolige over den provoserende og hensynsløse oppførselen til Nord-Korea, sa Stoltenberg i en tale til en gruppe sikkerhetseksperter og tjenestemenn i forsvarsdepartementet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTOLIG: - Vi er like urolige over den provoserende og hensynsløse oppførselen til Nord-Korea, sa Stoltenberg i en tale til en gruppe sikkerhetseksperter og tjenestemenn i forsvarsdepartementet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Stoltenberg: Nord-Korea er en global trussel

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg kaller Nord-Korea for en global trussel og sier han støtter strengere sanksjoner mot landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen kom under et besøk i Japan, som har vært ett av målene for provokasjonene fra Nord-Korea. Stoltenberg er i Japan for å møte statsminister Shinzo Abe og forsvarsminister Itsunori Onodera.

- Vi er like urolige over den provoserende og hensynsløse oppførselen til Nord-Korea, sa Stoltenberg i en tale til en gruppe sikkerhetseksperter og tjenestemenn i forsvarsdepartementet.

- Det er virkelig farlig, det utgjør en direkte trussel til landene i denne regionen, men også en global trussel, la han til.

Ordkrigen mellom president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un har blitt trappet kraftig opp de siste månedene etter at Nord-Korea har gjennomført en atomprøvesprengning og flere missiltester, og begge to har kommet med trusler om å utslette hverandre.

Stoltenberg sa at NATO støtter strengere sanksjoner og at en fredelig løsning er målet.

- NATO støtter et sterkt politisk, diplomatisk og økonomisk press på Nord-Korea, og vi ønsker strengere sanksjoner velkommen, sa han.

(NTB)