Stoltenberg og Borten Moe i Stavanger nå

Har med seg sine toppfolk fra regjeringsapparatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flaggene vaier på halv stang da en alvorstynget statsminister Jens Stoltenberg og olje- og energiminister Ola Borten Moe for kort tid siden kom til Stavanger for å vise sin støtte til de Statoil-ansatte som er rammet av gisselaksjonen i Algerie.

Helge Lund tok imot ham utenfor Statoils hovedkontor på Forus, hvor mannskapet ved Statoils beredskapssenter de siste dagene har jobbet intenst for å følge opp hendelsene i In Aménas.

Viser medfølelse
- Jeg er her for å møte ansatte i Statoil og gi uttrykk for sympati og medfølelse med de menneskene som er så direkte berørt, sa Stoltenberg ved ankomsten.

Med i Stoltenbergs følge er, foruten Stoltenbergs informasjonsfolk også departementsråd i Olje- og energidepartementet Elisabeth Berge og regjeringsråd Nina Frisak.

- Borten Moe, når kan vi forvente mer presis informasjon om hva som har skjedd?

- Det har jeg ikke noen annen informasjon om, enn det du har, sa Ola Borten Moe til Dagbladet i det han og Stoltenberg gikk inn hovedinngangen hos Statoil på Forus sammen med Helge Lund.

På denne måten fortsetter Stoltenberg å vise sin medfølelse med dem som er rammet av terroren i Algerie, slik han gjorde under et besøk på pårørendesenteret i Bergen på lørdag.

- Det har vært et følelsesladet og sterkt møte med de pårørende. Jeg har møtt mennesker som har gjennomlevd prøvelser som vi andre knapt kan forstille oss, sa Stoltenberg etter møtet i Bergen.

Tidligere i dag ankom kronprinsen og dronningen i Bergen for å møte de pårørende i Statoils pårørendesenter der.

Viser støtte
Det er lagt opp et stramt program hvor følget først skal ha møter med Statoil-sjef Helge Lund og hans nærmeste medarbeidere inne på et møterom like ved selve beredskapssenteret.

Deretter tas de med inn på et allmøte for de Statoil-ansatte.

Formålet med besøket er etter det Dagbladet forstår først og fremst å vise sin støtte og sette seg inn i hvordan det jobbes på beredskapssenteret, men det jobbes nå hardt i kulissene med å få fram ny informasjon.

Statsministerens besøk i Stavanger kan være en egnet anledning til å legge dette fram for pressen og offentligheten.

HALV STANG: Det ble flagget på halv stang utenfor Statoils hovedkvarter på Forus utenfor Stavanger i dag formiddag. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
HALV STANG: Det ble flagget på halv stang utenfor Statoils hovedkvarter på Forus utenfor Stavanger i dag formiddag. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer