- Stoltenberg og Røkke har snakket sammen på telefon

Men ble ikke enige, ifølge SMK.

TELEFONKONTAKT:  Statsminister Jens Stoltenberg og Aker-eier Kjell Inge Røkke har i dag hatt kontakt på telefon. Noen enighet har de imidertid ikke kommet fram til. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
TELEFONKONTAKT: Statsminister Jens Stoltenberg og Aker-eier Kjell Inge Røkke har i dag hatt kontakt på telefon. Noen enighet har de imidertid ikke kommet fram til. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen bekrefter at statsminister Jens Stoltenberg og Kjell Inge Røkke i dag har diskutert de omstridte Aker-transaksjoene på telefon.

Han avviser imidlertid opplysningene om at partene nå er enige om at et utenlandsk selskap skal foreta en ny, uavhengig verdivurdering av aksjene, og at det ikke lenger er snakk om å omgjøre salgene.

- Samtalene med Aker fortsetter, men det er fullstendig feil at det er enighet om at transaksjonen skal bli stående. Her mener vi akkurat det samme som vi har ment hele tide, sier Karl Erik Schøtt-Pedersen.

- Så dere mener fortsatt at transaksjonene skal reverseres?

- Vi mener at staten må få ta stilling til hver enkelt transaksjon og om de skal gjennomføres.

Spørsmålet om en uavhengig verdivurdering er enda ikke avklart. - Staten har fra første stund stilt krav om en uavhengig gjennomgang, men vi er fortsatt ikke helt i mål. Imidlertid har vi gode håp om at vi skal nå fram til en enighet om dette. Det gjenstår fortsatt å bli enige om hvem som skal ståfor gjennomgangen og hva som skal gjennomgåes, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer