Statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget har vært informert om overvåkingen av terrorgruppen i Norge i lengre tid. De møtte pressen torsdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget har vært informert om overvåkingen av terrorgruppen i Norge i lengre tid. De møtte pressen torsdag. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Stoltenberg og Storberget visste om overvåkingen

Kjent til saken i lengre tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Både statsministeren og justisministeren har vært informert om PSTs overvåking av de terrormistenkte som ble arrestert torsdag.

Da justisminister Knut Storberget (Ap) i mai i år redegjorde for den nasjonale trusselvurderingen i Norge, siktet han til gruppen som torsdag ble arrestert.

- I nasjonal trusselvurdering står det blant annet at myndighetene har kjennskap til enkelte miljøer i Norge som er inspirert av ekstrem islamisme, og som kan planlegge terroraktivitet, utdypet han.

Det ble dermed tatt høyde for denne saken i PSTs vurdering av det generelle trusselbildet i Norge.

Ifølge statsminister Jens Stoltenberg har han og Storberget, i tillegg til medlemmer av regjeringens sikkerhetsutvalg, kjent til overvåkingen i lengre tid.

Storberget og statsminister Jens Stoltenberg holdt pressekonferanse i forbindelse med arrestasjonene torsdag, og var da opptatt av å understreke at sikkerhetssituasjonen i Norge fremdeles er god.

- Norge er fortsatt et av de tryggeste landene i verden, og dagens arrestasjoner endrer ikke på det. Vi har imidlertid ingen garanti. Trusselbildet kan endres raskt, og derfor er det viktig å drive forebygging i form av et sterkt politi og en sterk sikkerhetstjeneste, slo Knut Storberget fast.

(NTB)