Stoltenberg oppbrakt over beskyldninger

- Alvorlig at en partileder går ut og retter feilaktige beskyldninger mot meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg synes det er ganske alvorlig at en partileder går ut og retter feilaktige beskyldninger mot meg, sa Jens Stoltenberg etter NRKs folkemøte i Bergen i går.

Statsministeren la ikke skjul på at han var oppbrakt over at Høyre-leder Erna Solberg brakte hans personlige forhold inn i valgkampen og kom med beskyldninger som han straks avviste.
Dagmamma
Med utgangspunkt i Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsens skatteunndragelse åpnet folkemøtet tirsdag med et hissig ordskifte.

Erna Solberg uttrykte stor skuffelse over at Stoltenberg «forsøkte å score politisk poeng» på Ditlev-Simonsen-saken og viste til at Stoltenberg kan ha benyttet seg av en svart dagmamma og ikke betalt arbeidsgiveravgift.

Dette fikk statsministeren til å reagere skarpt:

- Jeg har aldri unnlatt å betale arbeidsgiveravgift. Det jeg har sagt er at jeg en gang brukt en dagmamma som jeg ikke var sikker på om betalte skatt, sa Stoltenberg. Han ba Høyre-lederen avholde seg fra å komme med feilaktige påstander om ham.


Forbannet
Etter debatten sa Erna Solberg at hun ikke angret på at hun hadde tatt opp Stoltenbergs private forhold.

- Jeg ble forbannet da jeg hørte ham i går og han beskyldte oss i Høyre for ikke å ta denne saken alvorlig nok. Det har vi gjort. Men det jeg ville ha fram er at en skal være svært forsiktig med å kaste stein. Det er mange som sitter i glasshus, sa Solberg til NTB.

Hun ga samtidig uttrykk for at hun ikke ønsker at slike saker skal dominere valgkampen.


Angrep Gerhardsen
Også Frp-formann Siv Jensen vendte Ditlev-Simonsen-saken til et angrep på en Ap-politiker. Hun kritiserte Aps byrådslederkandidat i Oslo, Rune Gerhardsen, for å ha tjent 45.000 kroner på å holde foredrag om hvordan politikere kan påvirkes. Jensen mente det var en vel så grov forsømmelse som den Ditlev-Simonsen har begått.

Statsminister Stoltenberg gikk i forsvar for sin partifelle:

- Ingen har påstått at han har brutt noen regler, han har tatt seg betalt for å holde noen foredrag, slik mange politikere har gjort, sa han.


Vil snakke politikk
Både statsminister Stoltenberg og SV-leder Kristin Halvorsen sa etter debatten at de heller ikke ønsker å fortsette å snakke om politikernes personlige forhold.
OPPBRAKT JENS:   Jeg har aldri unnlatt å betale arbeidsgiveravgift, sa Jens Stoltenberg under  NRKs folkemøte i Bergen i går. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
OPPBRAKT JENS: Jeg har aldri unnlatt å betale arbeidsgiveravgift, sa Jens Stoltenberg under NRKs folkemøte i Bergen i går. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

- Jeg håper da virkelig at vi nå kan komme i gang med snakke politikk igjen, sa Stoltenberg til NTB.

Det var stor stemning under dette første av NRKs folkemøter, som fant sted på Norges Handelshøyskole i Bergen. Foruten partilederne fikk TV-seerne med seg en duell mellom Aps Rune Gerhardsen og Frps Terje Søviknes. De to var høyst uenige om privatisering av eldreomsorg og andre tjenester.

Foruten skattesaken fikk de fire partilederne anledning til å ta for seg viktige kommunale temaer som barnehager, eldreomsorg, privatisering og valgfrihet og skolepolitikk under dette møtet.

(NTB)