Stoltenberg oppfordrer til tilbakeholdenhet i Burma

- Viktig at hele verdenssamfunnet sier klart ifra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er viktig at hele verdenssamfunnet sier klart ifra overfor Burma, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

- Vi oppfordrer på det sterkeste den burmesiske regjeringen til å vise tilbakeholdenhet og til å innlede dialog med de demokratiske kreftene i Burma. Maktbruk er det siste Burma nå trenger, og det er en beskjed som er veldig klar fra den norske regjeringen, sier Stoltenberg til NTB onsdag.

Verdenssamfunnet må ta ansvar for en demokratisk utvikling i Burma, mener statsministeren.

- Det er viktig i seg selv at verdenssamfunnet sier klart ifra. Vi har også oppfordret norske bedrifter til ikke å investere i Burma. Vi mener at landene i nærområdene har et spesielt ansvar, det gjelder ikke minst Kina.

Det er riktig av FN og EU å drøfte om det er mulig å iverksette andre typer internasjonale virkemidler mot regimet i Burma, legger han til.

- Dette er prosesser vi støtter, tiltak som vi mener er riktig at vi nå går gjennom, og vi er nå i dialog med EU og FN om disse tingene, fortsetter statsministeren.

(NTB)

OPPFORDRER TIL DIALOG: Jens Stoltenberg, som denne uka er i New York på FNs generalforsamling, oppfordrer de burmesiske myndighetene til å gå i dialog med prodemokratibevegelsen. Foto: KRISTINE NYBORG/SCANPIX
OPPFORDRER TIL DIALOG: Jens Stoltenberg, som denne uka er i New York på FNs generalforsamling, oppfordrer de burmesiske myndighetene til å gå i dialog med prodemokratibevegelsen. Foto: KRISTINE NYBORG/SCANPIX Vis mer