Stoltenberg prøvde seg som drosjesjåfør

I håp om å overbevise flere velgere har statsminister Jens Stoltenberg (Ap) forsøkt seg som taxisjåfør i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Drosjen» var utstyrt med skjulte kameraer, og opptakene skal brukes i en ny valgkampvideo - så fremt passasjerene synes det er greit.

Se video øverst i saken.

VG fikk være med på ferden gjennom hovedstadens gater, som fant sted en ettermiddag i juni. Noen av passasjerene ble plukket opp tilfeldig, mens andre hadde fått beskjed om å møte opp uten å vite at de skulle på kjøretur med landets statsminister.

Stoltenberg var utstyrt med uniform, solbriller og ID-bevis fra selskapet Oslo Taxi. Han ble etter hvert avslørt av passasjerene, og flere av samtalene dreide seg inn på politikk.

- Det er viktig for meg å høre hva folk egentlig mener. Og er det ett sted folk virkelig sier hva de mener om det meste, så er det i taxien, sier Stoltenberg til VG.

Statsministerens kjøring skal ha båret preg av at det ikke er ofte han selv sitter bak rattet. Ved en anledning forsøkte han å kløtsje i bilen som hadde automatgir, og resultatet ble en bråbrems.

Drosjestuntet ble planlagt i samarbeid med reklamebyrået Try, som eies av Stoltenbergs venn Kjetil Try.

Stoltenberg innrømmer at han var usikker da ideen først ble lansert, men sier timene som sjåfør var en fin erfaring og at han nesten syntes det var synd da opptakene var over.

(NTB)