RÅDGIVER FOR STOLTENBERG: Tonje Brenna er samboer med Martin Henriksen i Troms Ap og skal ha kjent til forholdet Roger Ingebrigtsen har hatt med en tenåring i AUF i 2004. 
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
RÅDGIVER FOR STOLTENBERG: Tonje Brenna er samboer med Martin Henriksen i Troms Ap og skal ha kjent til forholdet Roger Ingebrigtsen har hatt med en tenåring i AUF i 2004. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

- Stoltenberg-rådgiver kjente til Ingebrigtsens tenåringssex

Politisk rådgiver Tonje Brenna er samboer med Ingebrigtsens Ap-liste-rival Martin Henriksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV2 melder nå at Statsministerens kontor har visst om sex-skandalen lenger enn det som har vært kjent.

I går kom nyheten der Ap-statssekrtær og listetopp i Troms Ap, Roger Ingebrigtsen (46), hadde et seksuelt forhold til ei 17 år gammel AUF-jente i 2004. Han avslørte selv saken på sin Facebook-side og trakk seg som statssekretær og fra nominasjonslista.

TV2 melder  at politisk rådgiver Tonje Brenna ved Statsministerens kontor i lengre tid har kjent til sek-skandalen som sprakk i går. Brenna er samboer med Martin Henriksen som var en av nominasjonskonkurrentene til Ingebrigtsen, før han altså trakk seg.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med Brenna så langt i dag. Hun ønsker ikke å kommentere saken overfor TV2. Heller ikke Martin Henriksen eller Roger Ingebrigtsen har besvart Dagbladets henvendelser i dag.

Statssekretær Hans Kristian Amundsen ved Statsministerens kontor, sier han ble kjent med saken torsdag.

- Jeg kan ikke svare for Tonjes del, men jeg var ikke kjent med dette eller noe som kan minne om dette før torsdag. Statsminister Jens Stoltenberg er blitt kjent med dette i forbindelse med håndteringen av saken denne uka, sier Amundsen til Dagbladet.

VG skriver at komitemedlem Synnøve Søndergård i Troms Ap har kjent til forholdet helt siden det ble innledet. Hun sier til avisa at hun anså forholdet som uproblematisk, at det ikke var noe som utgjorde en bekymringsmelding, men at forholdet var en dårlig skjult hemmelighet i partiet.

Dagbladet kommer med mer.